Logo van der heijden autotechniek

Kwaliteiten

Transparant

Persoonlijke service

Ervaren monteur

Persoonlijk contact

Onderhoudsbeurt

Van der Heijden Autotechniek heeft een eigen werkplaats met goed geschoolde monteurs. In onze werkplaats kunt u terecht voor alle werkzaamheden aan uw auto of lichte bedrijfswagen. En moet er iets worden vervangen in uw auto, dan regelen wij dat. Door een goede samenwerking met leveranciers van automaterialen beschikken wij snel over de benodigde onderdelen.

 

Beste kwaliteit motorolie

Wist u dat u door hoge milieueisen en steeds vernieuwende technieken niet zomaar alle soorten olie in de motor van uw auto kunt doen. Elke motor heeft zijn eigen smeermiddel. Wij adviseren u graag welke olie uw auto nodig heeft. Deze hebben wij allemaal op voorraad. De smeermiddelen voor uw auto betrekken wij van het topmerk MPM oil die altijd de hoogste kwaliteit garandeert voor elk type motor.

Storing

Het gebruik van elektronica in de auto heeft een flinke vlucht genomen. Door processen elektronisch te maken zijn nieuwe wegen ingeslagen en heeft techniek een boost gekregen. Nieuwe wegen met daarbij nieuwe waarschuwingssystemen. Een lampje gaat in het dashboard branden. Uw auto of bedrijfswagen geeft aan dat er iets mis is.

Van der Heijden Autotechniek beschikt over de modernste diagnose-apparatuur waarmee we snel en vakkundig een diagnose kunnen stellen.

  • Hiermee voorkomt u dat u onnodig teveel betaald aan onnodige reparaties of vervanging van dure onderdelen.
  • Voorkomt tijdverlies
  • Inclusief uitgebreid storingsdiagnose-rapport

APK

APK keuring bij van der Heijden Autotechniek.

We verzorgen graag de APK-keuring van uw auto. Maak hiervoor een afspraak. Doorgaans brengt u de auto ’s morgens en staat deze aan het eind van de dag, gekeurd en wel weer klaar. Als u wilt, kunt u tussentijds gebruik maken van een leenauto.

Wat is APK?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Deze verplichte technische keuring richt zich in de eerste plaats op de veiligheid van uw auto. Daarnaast is er aandacht voor het milieu door het meten van de uitlaatgassen en controle op lekkage van vloeistoffen. Een derde controlepunt betreft de registratie van uw auto. Een check of uw auto overeenkomt met de technische gegevens zoals die zijn geregistreerd bij de RDW.

Wanneer is uw auto APK-plichtig?

Heeft u een auto met benzinemotor die na 2005 is toegelaten door de RDW? Dan moet u deze vier jaar na de eerste tenaamstelling laten keuren, vóór de vervaldatum APK. Hierna geldt nog tweemaal een tweejaarlijkse keuringsplicht en daarna moet uw auto elk jaar worden gekeurd. Voor dieselauto’s, auto’s op gas of elektrische en hybride auto’s geldt de eerste keuringsplicht na drie jaar. Hierna moeten deze auto’s elk jaar worden gekeurd, ook weer vóór de vervaldatum APK. De overheid geeft ruim van te voren aan wanneer uw auto (weer) aan de beurt is voor deze keuring. 

Laat uw auto op tijd keuren!

De RDW stuurt u 6 weken voor de vervaldatum APK een herinneringsbrief. U kunt deze herinnering ook ontvangen in uw berichtenbox van MijnOverheid of per e-mail. Let op: u blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten keuren van uw auto. Rijden zonder geldige APK is strafbaar. Indien u twijfelt over de vervaldatum van uw APK neem dan contact met ons op. Wij kijken het graag voor u na.

Airco

Mijn airco doet het niet

Met behulp van een koudemiddel kan uw airco goed functioneren. Het koudemiddel in de airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%. Dat is één tiende deel van de vulling. De werking van de airco neemt daardoor af. Het koudemiddel moet daarom regelmatig worden bijgevuld. Als dat niet gebeurd kan dat leiden tot schade aan de compressor en leidingen van de airco.

Mijn airco stinkt

Naast het koudemiddel gebruikt de airco filters om de lucht te zuiveren. Ook deze filters moeten regelmatig worden gereinigd. Na verloop van tijd hopen er zich bacteriën op in de filters en die veroorzaken een muffe lucht. De geurbehandeling tijdens onderhoud verwijdert schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem.

Wanneer is onderhoud nodig?

Wij adviseren om eens per twee jaar de airco te onderhouden. Dit is afhankelijk van het gebruik van de airco. U merkt dat onderhoud nodig is op het moment dat de airco er langer over doet om uw auto lekker koel te krijgen. En zodra er muffe geurtjes uit de airco komen, kan dat wijzen op schimmels en bacteriën in de filters van de airco. Tijdens onderhoud worden deze vervangen en gereinigd.

Alleen een check?

Door de airconditioning van auto of bedrijfswagen tijdig te laten checken, voorkomt u tijdrovende en kostbare schade aan de airco. De compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog naar behoren werkt.

U bent van harte welkom uw airco te laten checken bij van der Heijden Autotechniek.

Bandenservice

Van der Heijden Autotechniek heeft altijd een interessant aanbod van zomer-, winter of all season-banden. Alle premiummerken en huismerkbanden kunnen wij leveren en voor u monteren. Natuurlijk zijn wij ook ingericht op het monteren van Runflat banden (anti-lek).

Tevens kunt u bij ons terecht voor het monteren of inleren van de nieuwe TPMS-sensoren.

Sinds 2014 zijn autofabrikanten verplicht al hun modellen uit te rusten met ‘direct TPMS’. Dat staat voor het nieuwste Tyre Pressure Monitoring System. Dit systeem is gebaseerd op bandenspanning sensoren die standaard in de velgen zijn ingebouwd.